ГоловнаСвіт

Генпрокуратура США знайшла чотирьох підозрюваних у витоках інформації з Білого дому

Імена цих людей наразі не розкривають.

Генпрокуратура США знайшла чотирьох підозрюваних у витоках інформації з Білого дому
Фото: EPA/UPG

Американська влада пред'явила звинувачення чотирьом підозрюваним у причетності до витоків інформації з Білого дому, заявив у п'ятницю генпрокурор США Джефф Сешнс.

Їх звинувачують у розголошенні секретної інформації та таємних контактах зі співробітниками іноземної розвідки. Імена цих людей наразі не розкривають, відзначає BBC.

"Я абсолютно згоден з президентом і рішуче засуджую цю неймовірну кількість витоків, які заважають уряду захищати нашу країну. Ми займаємо жорстку позицію - витоки, що перетворилися в культуру, повинні припинитися", - сказав Сешнс, пригрозивши, що Мін'юст США в майбутньому буде активніше заводити кримінальні справи щодо подібних випадків. За його словами, з січня кількість розслідувань про витоки в адміністрації збільшилася втричі.

Минулого тижня президент Дональд Трамп звинуватив Сешнса в недостатньо активній боротьбі з проблемою витоків. "Прокурор Джеф Сешнс зайняв ДУЖЕ слабку позицію стосовно злочинів Гілларі Клінтон (де її пошта і сервер?) а також щодо витоків інформації", - написав Трамп у твіттері 25 липня.

Останніми місяцями в американських ЗМІ майже щодня з'являлися статті, засновані на інформації анонімних джерел з Білого дому. Після таких матеріалів самому Трампу чи чиновникам з адміністрації не раз доводилося виправдовуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram