ГоловнаСвіт

Німеччина почала виводити війська з турецької бази "Інджирлік"

Причиною стали заборони турецького уряду на відвідини німецькими парламентаріями військового контингенту.

Німеччина почала виводити війська з турецької бази "Інджирлік"
Фото: EPA/UPG

Німеччина в неділю почала виводити свої війська з турецької авіаційної бази "Інджирлік", де підтримувала міжнародні операції проти "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters.

"Офіційний представник Туреччини підтвердив початок виведення німецьких військових, заявивши, що міністр оборони Німеччини повідомив свого турецького колегу про дату виведення, коли вони зустрічалися під час саміту НАТО в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Німецький літак-заправник покинув базу "Інджирлік" у неділю і попрямував на військову базу в Йорданію. Туди ж переміщують обладнання, необхідне для розміщення літаків Tornado, які зараз дислоковані в Туреччині. Літаки планують розмістити в Йорданії в жовтні.

Причиною відходу стали заборони турецького уряду на відвідини німецькими парламентаріями військового контингенту, розквартированого в Інджирліку. На цій авіабазі з початку 2016 року було розміщено близько 270 німецьких військовослужбовців, шість літаків-розвідників "Торнадо", які обладнані спеціальною оптикою, один літак-заправник Airbus A310 MRTT.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у суботу повідомила, що двостороння зустріч з президентом Туреччини Таїпом Ердоганом виявила "глибокі розбіжності" між двома союзниками по НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram