ГоловнаСвіт

Російська розвідка збільшує свою активність у США, - CNN

Влада США вважає, що на даний момент в країні перебувають близько 150 російських агентів.

Російська розвідка збільшує свою активність у США, - CNN
Фото: www.tatar-inform.ru

Російські шпигуни збільшують свою активність у США.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на нинішніх і колишніх співробітників американської розвідки.

"Один з найбільших противників США почувається натхненно через відсутність значної реакції з боку адміністрацій Обами і Трампа", - розповіли співрозмовники телеканалу.

Від виборів президента у листопаді 2016 року американські правоохоронні органи і спецслужби зафіксували зростання числа підозрюваних співробітників російської розвідки в США. Влада США вважає, що на цей момент у країні перебувають близько 150 російських агентів, розповіли співрозмовники видання. На їхню думку, так російська влада "поповнює лави" після того, як адміністрація Обами в грудні вислала з країни 35 підозрюваних у шпигунстві дипломатів.

Представники розвідки США в бесіді з CNN висловили стурбованість кількістю короткострокових дипломатичних віз, виданих підозрюваним співробітникам російських спецслужб.

Співрозмовники телеканалу зазначили, що російські агенти намагаються налагодити у США зв'язки з людьми, які можуть надати їм доступ до засекреченої інформації. "У деяких випадках російські шпигуни намагалися влаштуватися на роботу, що пов'язана з делікатною інформацією, в рамках діяльності зі збору розвідданих", - пише CNN.

У Держдепартаменті від коментарів відмовилися, пославшись на вимоги конфіденційності. У відомстві зазначили, що США готові співпрацювати з Росією, коли така співпраця йде на користь Америці. У ФБР питання коментувати не стали.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2016 року Білий дім вислав зі США 35 співробітників дипломатичних місій Росії, яких запідозрили в шпигунстві, а також членів їхніх сімей. Президент Барак Обама назвав цей крок відповіддю на гадане втручання Москви в президентські вибори у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram