ГоловнаСвіт

Британія перестала ділитися з США інформацією щодо теракту в Манчестері через витоки, - ВВС

Тереза Мей порушить питання витоків щодо розслідування в бесіді з Трампом.

Британія перестала ділитися з США інформацією щодо теракту в Манчестері через витоки, - ВВС
Теракт в Манчестере
Фото: London News Pictures

Британська поліція перестала ділитися з владою США інформацією з приводу теракту в Манчестері через витоки деталей розслідування з американського боку, що розгнівило уряд Великобританії.

Про це повідомляє ВВС, пише агентство Рейтер

Британський уряд і поліція розкритикували витоки, які, за їхніми словами, можуть підірвати розслідування загибелі 22 осіб під час концерту, який відбувся 22 травня.

Крім того, як очікують, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей порушуватиме питання витоків з Дональдом Трампом пізніше сьогодні, повідомляє Рейтер із посиланням на джерело в британському уряді.

Це пов'язано з тим, що видання Тhe New York Times раніше опублікувало фотографії з місця вибуху. На них видно, зокрема, залишки передбачуваного вибухового пристрою, рюкзак, який був на смертникові, а також кілька кривавих плям серед руйнувань, спричинених вибухом. 

Теракт у Манчестері стався 22 травня. В результаті вибуху на концерті Аріани Гранде загинули 22 людини, 64 отримали поранення. Сама співачка не постраждала, але вирішила перервати гастролі. Відповідальність за напад узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Виконавцем теракту вважається 22-річний британець Салман Абеді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram