ГоловнаСвіт

Путін може достроково залишити президентство через хворобу, - ЗМІ

У грудні планують повідомити про дострокові вибори.

Путін може достроково залишити президентство через хворобу, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Щоденна російська газета "Московський комсомолець" (МК) зняла зі свого сайту інтерв'ю з російським аналітиком Валерієм Солов'єм, який припустив, що президент РФ Володимир Путін може піти у відставку до наступних президентських виборів у 2018 році.

Про це пише "Радіо Свобода".

Інтерв'ю з аналітиком з'явилося на сайті МК 10 листопада, але його швидко видалили. Джерела, близькі до Солов'я, повідомили РС, що він відразу ж після інтерв'ю поїхав із Москви і наразі його місце перебування невідоме.

Соловей добре відомий своїми часто точними прогнозами про політичні рішення і призначення Кремля.

У своєму інтерв'ю МК, Соловей заявив, що Москва може оголосити дострокові вибори в 2017 році, тому що Путін розуміє, що Росія не зможе нормалізувати відносини із Заходом з ним при владі, тому на переговорах країн повинна бути представлена іншою людиною. Він також зазначив, що економіка Росії погіршується з року в рік.

Соловей також повідомив, що в Путіна будуть "деякі проблеми", він буде часто відсутній на політичній сцені протягом декількох місяців наступного року. Він не повідомив ніяких подробиць.

Експерт очікує, що Кремль зробить оголошення про дострокові вибори в грудні.

Він сказав, що Путіна замінить або прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, який уже був президентом Росії з 2008-го по 2012 рік, або колишній голова адміністрації Путіна Сергій Іванов.

Видання "Daily Mail" додає, що Путін може піти у відставку наступного року головним чином через хворобу. Коментуючи згаданий лист, видання наводить слова Солов'я, який на запитання, чи є причиною можливого зникнення Путіна "проблеми зі здоров'ям", відповів ухильно: "Дозвольте мені не говорити більше, я сказав достатньо". При цьому він не наполягав на 100% надійності інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram