ГоловнаСвіт

NBC: американські хакери проникли в російські командні системи

У разі втручання у вибори президента США може відбутися удар у відповідь.

NBC: американські хакери проникли в російські командні системи
Фото: autocentre.ua

Американські хакери готові атакувати комп'ютерні системи Росії, якщо вона спробує втрутитися в хід виборів президента США. Про це йдеться в публікації видання NBC News, яке посилається на джерело в розвідці і якісь секретні документи.

Хакери, які працюють на американські урядові структури, нібито проникли в енергетичну систему Росії, телекомунікаційні мережі та системи командування Кремля, що дозволить їм завдати удару у разі необхідності.

Але при цьому NBC пише, що використання цієї зброї малоймовірно. До нього вдадуться лише в тому випадку, "якщо на США буде здійснено значний напад".

Телеканал зазначає, що американські спецслужби розглядають можливість спроби Росії влаштувати кібератаку під час президентських виборів, які відбудуться 8 листопада. При цьому вони не очікують, що Росія атакує критично важливу інфраструктуру, оскільки це може бути розцінено як військовий напад.

Американські військові часто говорять, що США володіють найпередовішими можливостями в сфері кіберзброї, але відмовляються обговорювати деталі.

Нагадаємо, в кінці жовтня через DDoS-атаки в США пропав доступ до найпопулярніших сайтів. Причиною ситуації, що склалася, став напад хакерів на сервери DNS компанії Dyn.com, що надає послуги з обслуговування доменних імен низки провідних Інтернет-брендів. Проблеми більше торкнулися східного узбережжя США.

Це сталося на наступний день після того, як голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що американські спецслужби мають у своєму розпорядженні необхідні докази причетності Росії до атак на сервери американських політичних організацій.

Клеппер також заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram