ГоловнаСвіт

Манафорт: недільне опитування покаже перемогу Трампа

Про впевнену перемогу Клінтон вже ніхто не говорить.

Манафорт: недільне опитування покаже перемогу Трампа
Пол Манафорт

Вже у найближчу неділю соціологічні заміри покажуть електоральну географію, згідно з якою Дональд Трамп отримає 270 голосів виборців. Про це в твіттері написав колишній радник Трампа Пол Манафорт, який подав у відставку в серпні (після пониження на посаді) і відтоді не показував ніякої активності.

Коментуючи пост Манафорта, директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов зазначив, що, по-перше, згідно з раніше опублікованими документами, контракт Трампа з Манафортом все-таки триває. А тому його оцінка є частково суб'єктивною, написав Курмашов у фейсбуці.

"З іншого боку, це прогноз професіонала, який серйозно відповідає за свої слова в публічному просторі. Швидше за все, Манафорт передбачає перемогу Трампа в Огайо, Флориді і Північній Кароліні, а також змінену ситуацію в низці штатів, що вагаються, які до недавнього часу здавалися прихильнішими для Клінтон, але зараз дають привід для оптимізму вже штабу Трампа. Серед них - невеликий Нью-Гемпшир", - зазначив експерт.

"Ні для Клінтон, ні для Трампа зараз немає невеликих штатів. Вже ніхто не говорить про нищівну або хоча б впевнену перемогу Клінтон. Багато наших співрозмовників у США схиляються до того, що результат кампанії може вирішити 4-5 голосів виборців", - резюмував Курмашов.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 8 листопада. Для перемоги кандидату необхідно набрати 270 голосів виборців. Раніше аналітики прогнозували перемогу Хілларі Клінтон з показником в 350 голосів виборців, але за кілька днів до вирішального голосування ця цифра впала до 291,9. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram