ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Transparency виявила у віце-прем'єра РФ Рогозіна квартиру за $7 млн

Організація попросить Генпрокуратуру РФ провести перевірку.

Transparency виявила у віце-прем'єра РФ Рогозіна квартиру за $7 млн
Дмитрий Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Сім'я віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна, імовірно, володіє квартирою вартістю не менш як 500 млн рублів ($7,2 млн).

Про це йдеться в доповіді Transparency International.

Згідно з декларацією, з 2013 року Дмитро Рогозін і його дружина володіють рівними частками квартири площею 346 кв. метрів - 2/5 від загальної площі. У декларації про доходи їхнього сина Олексія Рогозіна йдеться про аналогічну квартиру з такою ж площею. При цьому Олексій і його неповнолітні діти Федір і Марія володіють іншими 3/5 частками квартири.

За даними реєстру Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії, в Москві є тільки одна квартира саме такої площі, якою володіють п'ять фізичних осіб. Як пише Transparency International, в цій квартирі десять кімнат, вона міститься на вулиці Староволинській. Імена власників не вказані, при цьому виписка з реєстру завжди містить цю інформацію.

За даними Transparency International, квартира в цьому районі коштує не менш як 500 млн рублів. При цьому дохід сім'ї Рогозіна з 2011 по 2014 рік склав близько 48,4 млн рублів.

Transparency International планує звернутися в Росреєстр за фактом зникнення інформації про власників квартири на Староволинській з єдиного реєстру. Також організація попросить Генпрокуратуру РФ провести перевірку.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні Transparency International розповіла про розтрату коштів бюджету РФ на піар губернаторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram