ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська армія відбила цитадель Пальміри у ІДІЛ

Бої за контроль над давнім сирійським містом тривають

Сирійська армія відбила цитадель Пальміри у ІДІЛ
Пальмира (архив)
Фото: EPA/UPG

Сирійська армія відбила у бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ) давню цитадель Пальміри.

Про це повідомляє Al Masdar News з посиланням на державне телебачення Сирії.

За даними видання, напередодні, 24 березня, сирійським збройним силам і бійцям радикального ліванського шиїтського руху "Хезболла" вдалося захопити стратегічну висоту над фортецею, що отримала назву Тал Сіріятел за ім'ям національного стільникового оператора, чия вежа розташовувалася на пагорбі.

Щоб відвернути увагу сирійських військ, ісламісти зробили контратаку в сусідньому районі. Їм вдалося відкинути частини ополчення, але зреагував елітний підрозділ урядових сил "Соколи пустелі" і відновив становище. На світанку частини сирійської армії під прикриттям вогню з Тал Сіріятел продовжили наступ на цитадель, яку на цей момент повністю очищено від ісламістів.

Сирійська армія продовжує операцію зі звільнення Пальміри від бойовиків. Це стратегічно важливе місто на трасі, яка з'єднує Дамаск і східну частину Сирії.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що сирійська армія відбила Пальміру в ІДІЛ, а бої йшли за межами стародавнього міста.

Античний місто Пальміра (арабське найменування населеного пункту Тадмор), яке є пам'ятником Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, захопили бойовики ІДІЛ у травні 2015 року. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала більшу частину його жителів і найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри. Проте, частину культурної спадщини знищили джихадисти. Ісламісти виправдовують знищення безцінних античних споруд і скульптур боротьбою з ідолопоклонством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram