ГоловнаСвіт

У Брюсселі нейтралізовано імовірного терориста, прогримів вибух (оновлено)

Свідки опублікували відео нейтралізації терориста

У Брюсселі під час поліцейської спецоперації нейтралізували ймовірного терориста. Під час обшуків у брюссельському районі Скарбек прогримів вибух.

Про це повідомляє агентство Рейтер і телерадіокомпанія RTBF.

За даними телерадікомпанії RTBF, під час антитерористичних рейдів у Брюсселі заарештували сімох людей. Раніше прокуратура повідомляла про шістьох заарештованих.

Поліцейські джерела повідомили агентство AFP, що рейди пов'язані із запобіганням теракту у Франції напередодні.

Оновлено: За даними RTBF, у підозрюваного було знайдено валізу чи торбу з вибухівкою.

Бургомістр Скарбеку Бернар Клерфайт (Bernard Clerfayt) заявив, що поліцейську операцію завершено, а чоловіка, який отримав поранення, затримано. За його словами, затриманий пов'язаний із вибухами, що сталися 22 березня.

Також, за даними RBTF, в цілому прогриміли три вибухи. За словами Клерфайта, це були контрольовані вибухи, які здійснювалися поліцією.

Крім того, в Мережі з'явилися фотографії і відео свідків з місця проведення поліцейської операції, на яких зображено момент нейтралізації передбачуваного терориста.

Оновлено о 18:00. Бельгійська прокуратура підтвердила, що затриманий у Скарбеку чоловік пов'язаний із запланованим терактом у Франції, повідомляє Рейтер.

Згідно із заявою прокурорів, усього в п'ятницю затримали трьох людей у зв'язку з підготовкою теракту у Франції. Йдеться про якихось Тауфіка A., Салаха А. (Tawfik A., Salah A.) і чоловіка, затриманого в Скарбеку. При цьому двоє з них - Тауфік А. і затриманий у Скарбеку - під час затримання отримали поранення в ногу.

Крім того, за словами прокурорів, звільнено трьох із шести осіб, затриманих раніше в п'ятницю. Під вартою, як і раніше, залишаються якісь Файкал К. і Абу А. (Faycal С, Abou А), а також ще один чоловік, імені якого не називають.

Нагадаємо, жертвами

терактів у Брюсселі у вівторок, 22 березня, стала 31 людина, 316 людей постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram