ГоловнаСвіт

Радбез ООН прийняв резолюцію про припинення вогню в Сирії з 27 лютого

Майже 100 повстанських груп приєдналися до угоди про дотримання перемир'я протягом двох тижнів

Радбез ООН прийняв резолюцію про припинення вогню в Сирії з 27 лютого
Фото: @NZUN

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй одностайно прийняла резолюцію на підтримку припинення бойових дій у Сирії, передає РБК.

Режим припинення вогню на території країни набув чинності з півночі 27 лютого.

Держави-члени Ради Безпеки ООН одностайно схвалили підготовлену США і Росією резолюцію на підтримку перемир'я в Сирії, йдеться в повідомленні.

Документ отримав підтримку всіх 15 країн-членів організації. Його прийняли менш ніж за годину до офіційного початку дії режиму припинення вогню. Варіант угоди, підготовлений російською стороною, відкинули.

У резолюції, як пише Reuters, наголошують, що всі сторони повинні виконувати свої зобов'язання. Документ також містить заклик до Міжнародної групи підтримки Сирії задіяти вплив, щоб підтримати режим припинення вогню і створити умови для тривалого перемир'я.

Члени Ради Безпеки також підтвердили свою повну прихильність суверенітету, незалежності і територіальній цілісності країни.

У Високому комітеті повідомили, що майже 100 повстанських груп приєдналися до угоди про дотримання тимчасового перемир'я. "Частини Вільної армії Сирії і збройна опозиція згодні дотримуватися тимчасового перемир'я протягом двох тижнів", - йдеться у повідомленні AFP.

Нагадаємо, домовленості про припинення вогню в Сирії досягли в Женеві 20 лютого. Запропоновано зняти облогу міст, передати полонених і допустити гуманітарну допомогу в постраждалі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram