ГоловнаСвіт

Пєсков назвав висновки розслідування смерті Литвиненка "британським гумором"

Прес-секретар Путіна жалкує про замороження відносин Москви і Лондона

Пєсков назвав висновки розслідування смерті Литвиненка "британським гумором"
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що розслідування вбивства Олександра Литвиненка у Великобританії "ще більше погіршить двосторонні відносини між країнами", і назвав представлену доповідь "зразком тонкого британського гумору".

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

"Подібні квазірозслідування, про які йдеться сьогодні, безумовно, здатні лише ще більше отруїти атмосферу наших двосторонніх відносин", - заявив Пєсков.

Він також зазначив, що Кремль шкодує про замороження відносин Москви і Лондона, оскільки, за його словами, Росія розраховувала на "тісну взаємодію, співпрацю" з британцями в розслідуванні цієї справи.

Нагадаємо, Лондонський суд дійшов висновку, що Литвиненка могли вбити за особистим наказом Путіна і тодішнього голови ФСБ Миколи Патрушева.

Литвиненко помер 23 листопада 2006 року. Спершу медики припускали, що його отруїли високотоксичною отрутою - талієм, проте пізніше з'ясувалося, що смерть настала в зв'язку з отруєнням радіоактивним полонієм-210. За версією Скотланд-Ярду, його Литвиненкові підсипав у чай депутат Держдуми від ЛДПР Андрій Луговий (колишній колега Литвиненка по ФСБ) і бізнесмен Дмитро Ковтун, який у минулому був співробітником ГРУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram