ГоловнаСвіт

Путін заявив про прихильність до нерозповсюдження ядерної зброї

Путін, який погрожував Україні ядерною зброєю, заявив про скорочення ядерного арсеналу Росії до мінімального рівня

Путін заявив про прихильність до нерозповсюдження ядерної зброї
Путин

Росія не порушує положення Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, в тому числі його шосту статтю про припинення гонки ядерних озброєнь.

З таким зверненням президент РФ Володимир Путін виступив перед учасниками тематичної конференції в ООН, повідомляє ТАСС.

Путін назвав скорочення ядерного арсеналу Росії до мінімального рівня "вагомим внеском у загальне і повне роззброєння". Він підкреслив, що влада планує "продовжувати роботу на цьому напрямку, а також зберігати рівновагу між освоєнням "мирного атома" і зміцненням режиму нерозповсюдження, включно з системою гарантій МАГАТЕ".

Російський президент також пов'язав проведення оглядової конференції в ООН з 70-річчям закінчення Другої світової війни: "Ця знакова історична віха служить нагадуванням про нашу спільну відповідальність за благополуччя планети, про необхідність берегти мир і спільно боротися з сучасними загрозами, одна з яких - розповзання ядерної зброї".

Разом з тим, місяць тому у фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину" Путін заявляв, що торік Москва могла привести в бойову готовність ядерні сили у разі несприятливого розвитку подій в Криму. Він також підкреслював, що ракетні комплекси "Бастіон" були розгорнуті в Криму так, щоб їх було видно з космосу.

Стаття VI Договору про нерозповсюдження ядерної зброї зобов'язує країни з доброї волі домовлятися один з одним "про ефективні заходи припинення гонки ядерних озброєнь у найближчому майбутньому і ядерне роззброєння".

Нагадаємо, у березні російський посол пригрозив ядерним ударом по датських військових кораблях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram