ГоловнаСвіт

США послабили частину санкцій щодо Криму

Дозволені грошові перекази в особистих цілях

США послабили частину санкцій щодо Криму
Фото: finance.obozrevatel.com

Міністерство фінансів США оголосило в п'ятницю кілька нових винятків з накладених раніше санкцій проти окупованого Росією Криму.

"Тепер із США, зокрема, можна переказувати певні кошти приватним жителям Криму на некомерційних, особистих засадах, за винятком осіб в Криму, на яких накладені персональні санкції", - йдеться в повідомленні міністерства, повідомляє "Радіо Свобода".

Інший виняток передбачає можливість резидентам Криму, на яких накладені персональні санкції, користуватися банківськими рахунками в банківських установах США за умови, що банківські операції мають приватний, а не діловий характер.

Окрім того, тепер дозволено транзакції, пов'язані з прийомом і передачею в Кримський регіон України повідомлень системами зв'язку (але це не стосується передачі туди телекомунікаційного устаткування і технологій або надання послуг передачі системами зв'язку), за винятком операцій, обмежених раніше індивідуальними санкціями.

Нагадаємо, наприкінці минулого року США значно розширили перелік санкцій, накладених щодо Криму після його окупації і спроби анексії Росією.

Зокрема, попередніми тижнями, напередодні 1 лютого, коли всі вони мають остаточно набути чинності, на території Криму припинили роботу ціла низка заснованих в США компаній електронних послуг: мережі обслуговування банківських карт "Віза" і "Мастеркард", платні послуги інтернет-компанії "Гугл", низка інтернет-магазинів і аукціонів тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram