ГоловнаПолітика

США ввели нові санкції проти Криму

Указ Обами забороняє експорт та імпорт товарів, технологій і послуг

США ввели нові санкції проти Криму
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама затвердив указ під назвою "Блокування власності окремих осіб, а також заборона певних операцій щодо Кримського регіону України".

Відповідну заяву американський лідер зробив у п'ятницю ввечері, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні я підписав указ про подальші кроки щодо ситуації в Україні. Указ забороняє експорт товарів, технологій або послуг у Крим, імпорт товарів, технологій або послуг із Криму, а також нові інвестиції в Крим", - наголошено в заяві.

Документ також уповноважує міністра фінансів накладати санкції на фізичних та юридичних осіб, які працюють у Криму.

У заяві наголошено, що США не будуть миритися з діями РФ щодо Криму.

"Я знову закликаю Росію припинити окупацію і спробу анексії Криму, припинити підтримку сепаратистів у східній Україні і виконувати свої зобов'язання відповідно до Мінської угоди", - наголосив президент США.

Відтак Обама пообіцяв продовжувати тісно співпрацювати із союзниками і партнерами в Європі та на міжнародному рівні для "реагування на події в Україні та підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також демократичного розвитку та зусиль з проведення реформ".

Він також наголосив, що США продовжать "аналізувати і регулювати свої санкції в тісній співпраці з міжнародними партнерами у відповідь на дії Росії".

Нагадаємо, 18 грудня президент Барак Обама підписав законопроект "Акт на підтримку України", що дозволяє йому вводити нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram