ГоловнаСвіт

Поліція штурмувала кафе із заручниками в Сіднеї (оновлено)

Операцію завершено, заручників більше не утримують

Поліція штурмувала кафе із заручниками в Сіднеї (оновлено)
Фото: www.nydailynews.com

Поліція штурмувала захоплене в Сіднеї кафе Lindt.

Як повідомляє сайт британського телеканалу Sky News, у будівлю забігають поліцейські і лікарі, лунають постріли і вибухи. Точної інформації про поранених поки що немає.

Незадовго до цього щонайменше п'ятеро заручників покинули захоплене кафе, сказано в онлайн-трансляції британської газети The Guardian. Видання наразі не має інформації, відпустив їх захоплювач чи люди змогли самі вибратися з будівлі.

Як повідомляє Associated Press, заручників більше не утримують, поліція каже, що операцію завершено.

Агентство уточнює, що принаймні двох осіб винесли з кав'ярні на ношах.

Як повідомляє Australia Today, троє людей отримали серйозні поранення, двох людей вбили. Ймовірно, один з них - сам загарбник - 49-річний виходець з Ірану Мен Херон Моніс. Утім, як зазначають у газеті, ця інформація наразі не підтверджена.

Озброєний чоловік у понеділок захопив кафе в центрі Сіднея. Точна кількість заручників досі невідома, всередині може перебувати до 50 осіб. Він розставив заручників біля вікон, змусивши декотрих розгорнути традиційний ісламський прапор Шахада.

Захоплювач вимагав надати йому прапор угруповання "Ісламська держава", а також заявляв, що хоче поговорити з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом. Моніс стверджував, що в Сіднеї закладено чотири бомби. Двома з них заміновано кафе, а ще дві знаходяться в центральному діловому районі міста. Поліції не вдалося виявити вибухові пристрої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram