ГоловнаСвіт

Озброєний чоловік захопив заручників у центрі Сіднея

У заблокованому кафе перебувають близько 50 осіб

Озброєний чоловік захопив заручників у центрі Сіднея
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Озброєний чоловік увірвався 15 грудня в кафе Lindt у торговому центрі Martin Place в центрі Сіднея й узяв у заручники співробітників і відвідувачів. Про це повідомляє австралійський телеканал 7 News. За деякими даними, у момент інциденту в закладі перебувало до 50 осіб.

Невідомий притиснув до вікна чорно-білий прапор із написами арабською мовою, які, за словами експертів телеканалу, означають свідчення віри в Аллаха і пророчу місію Мухаммада. Чоловік заявив, що готовий вести переговори особисто з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом. Окрім того, він повідомив про чотири вибухові пристрої, нібито закладені в різних частинах Сіднея - згодом поліція заявила, що загроза виявилася хибною.

Вулиці поряд із місцем події перекрито, з навколишніх будинків евакуювали мешканців.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот скликав засідання комітету національної безпеки. Він також закликав австралійців довіряти правоохоронним органам і силовим структурам країни, які беруть ситуацію під контроль.

За кілька годин до цього в Сіднеї поліцейські проводили операцію із затримання чоловіка, який брав участь у фінансуванні "Ісламської держави". Зв'язок між затриманням поплічника радикального угруповання і захопленням заручників у кафе поки що не встановлено.

Наразі відомо про звільнення п'ятьох заручників, одного госпіталізовано. Точна кількість людей в захопленому приміщенні не відома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram