ГоловнаСвіт

У Нікарагуа протестували проти будівництва міжокеанського каналу

Нікарагуанці вважають, що новий канал завдасть шкоди економіці та екології

Сотні жителів Нікарагуа 11 грудня вийшли на вулиці столиці Манагуа на знак протесту проти будівництва каналу, який має з'єднати Атлантичний океан з Тихим.

Про це повідомляє euronews.

Головний інвестор проекту - китайська компанія HKND Group. Будівництво, яке має розпочатися 22 грудня, імовірно, коштуватиме $50 млрд. Влада каже, що проект дасть поштовх економіці Нікарагуа. Однак багато місцевих жителів побоюються, що їм доведеться покинути рідні місця за невелику компенсацію.

На думку протестувальників, якщо вони дозволять владі переселити нікарагуанців, які живуть у зоні будівництва каналу, то в майбутньому жоден з них не матиме юридичного захисту.

Крім того, мітингувальники кажуть, що не хочуть присутності китайців у Нікарагуа, оскільки, на їхню думку, це негативно позначиться на економіці. Протестувальники також вважають, що будівництво каналу завдасть серйозної шкоди екології.

Довжина Нікарагуанського каналу, який має стати альтернативою Панамському каналу, складе 278 кілометрів, ширина - 230-520 метрів, глибина - до 30 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram