ГоловнаСвіт

Жириновський запропонував відправляти українських солдатів на громадські роботи

На думку політика, передавати українських солдатів проросійським сепаратистам небезпечно

Жириновський запропонував відправляти українських солдатів на громадські роботи
Жириновский

Лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський запропонував відправляти українських солдатів, які перейшли кордон з Росією, на громадські роботи.

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Русская служба новостей". На думку політика, передавати українських солдатів проросійським сепаратистам небезпечно.

"Вони цілком можуть у нас попрацювати. У нас величезне поле діяльності. Тим більше, вони слов'яни. Їх можна відправити на Далекий Схід. У нас зараз працює близько трьох мільйонів західних українців. Хороші хлопці. Російською розмовляють, жодного фашизму", - підкреслив Жириновський.

Нагадаємо, 4 серпня частина 72 бригади Збройних сил України відійшла на територію РФ через безперервні обстріли з боку сепаратистів. У ніч на 4 серпня російські прикордонники відкрили гуманітарний коридор і пропустили на територію РФ 438 українських солдатів, серед яких 164 прикордонники. Того самого дня понад 180 бійців висловили бажання повернутися на Батьківщину. Увечері в понеділок їх передали українській стороні в пункті пропуску "Матвіїв Курган". Ще 192 українських військових покинули Росію 6 серпня через пункт пропуску "Весело-Вознесенка".

Керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ у Ростовській області Василь Малаєв повідомив, що менш ніж за чотири місяці на Батьківщину передали майже 750 українських військовослужбовців, які перейшли на територію Росії. "Більшість цих військовослужбовців усвідомлює, що в Україні їх може очікувати відповідальність за покинуті позиції, - сказав Малаєв. - Але, незважаючи на це, вони все одно вирішили повернутися додому".

7 серпня командира однієї з рот 72 механізованої бригади, капітана Олександра Портяненка, якого разом з іншими солдатами підозрюють у самовільному залишенні місця служби й умисному знищенні військового майна, випустили на поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram