ГоловнаСвіт

ЄС має намір оскаржувати російські заборони на імпорт через СОТ, - ЗМІ

У разі потреби днями може відбутися засідання Ради ЄС

ЄС має намір оскаржувати російські заборони на імпорт через СОТ, - ЗМІ

Євросоюз має намір домагатися скасування російських заборон на імпорт продовольства через Світову організацію торгівлі (СОТ).

Про це повідомляє агентство ИТАР-ТАСС із посиланням на європейське дипломатичне джерело.

За словами дипломата, політично мотивовані масштабні торговельні заборони є прямим порушенням норм СОТ. Російські обмеження ретельно проаналізують, після чого слід подати відповідні позови у СОТ. Також у разі потреби найближчими днями можуть скликати засідання Ради ЄС.

Співрозмовник агентства повідомив, що ЄС іще не вирішив, чи запровадять відповідні торговельні заходи проти Росії. "Спочатку необхідно побачити і проаналізувати офіційний перелік продуктів, які Москва має намір заборонити. Після цього прийматимуть рішення і на європейському, і на національному рівнях", - підкреслив він.

За даними дипломата, російська заборона на імпорт продовольства з ЄС може обернутися збитками на мільярди євро, причому і для європейських, і для російських споживачів.

Очікують, що список заборонених для постачання продуктів опублікують 7 серпня.

6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. Обмеження будуть чинними рік. Голова держави доручив уряду підготувати перелік продуктів, що потрапляють під заборону. Одночасно кабінет міністрів підготує заходи для недопущення прискореного росту цін на сільськогосподарську та продовольчу продукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram