ГоловнаСвіт

КНДР запропонувала Південній Кореї припинити взаємну агресію

Кім Чен Ин заявив про необхідність прискорити зміцнення оборонних сил армії КНДР

КНДР запропонувала Південній Кореї припинити взаємну агресію
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Державний комітет оборони КНДР звернувся до влади Південної Кореї з пропозицією припинити взаємну військову агресію.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на Центральне телеграфне агентство (ЦТАК).

Зі звернення Пхеньяна випливає, що КНДР, починаючи з п'ятниці, готова тимчасово припинити пропаганду проти Південної Кореї й очікує дій у відповідь від Сеула. Також північнокорейська влада закликала покласти край обстрілам і іншим військовим діям поблизу спірного прикордонного району в Жовтому морі.

При цьому раніше 30 червня північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що слід будь-якими способами прискорити зміцнення оборонних сил Корейської народної армії (КНА), щоб забезпечити безпеку і мир в країні і міцно захистити завоювання революції. "Миру можна досягнути, тільки якщо одна сторона така сильна, що ніхто не насмілюється провокувати її", - заявив він.

Нагадаємо, Південна і Північна Кореї з 1950 року перебувають у стані війни. Жодних серйозних сутичок між сусідами не було з 1953 року, проте мирного договору між країнами так і не підписано.

Наприкінці червня КНДР провела кілька ракетних випробувань: 26 червня в бік Японського моря запустили три ракети малої дальності, а 29 червня - ще дві. У командуванні південно-західним фронтом КНА заявили, що у відповідь на ці дії Південна Корея провела артилерійський обстріл територіальних вод КНДР у районі острова Енпхендо в Жовтому морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram