ГоловнаСвіт

Ізраїль завдав авіаудару по сектору Газа: двоє загиблих

Раніше ізраїльські військові обстріляли передбачуваних палестинських терористів

Ізраїль завдав авіаудару по сектору Газа: двоє загиблих
архив
Фото: EPA/UPG

Унаслідок ізраїльського авіаудару по сектору Газа вбито двох палестинських бойовиків, ще один отримав критичне поранення.

Про це 27 червня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на ізраїльську армію і палестинські медслужби.

За словами свідків, обстрілу зазнав палестинський автомобіль, що їхав прибережною дорогою поблизу табору для біженців у Газі. Один зі співрозмовників агентства ідентифікував загиблих як членів Комітетів народного опору - коаліції різних палестинських воєнізованих організацій, котрі на противагу Палестинській національній адміністрації та організації "ФАТХ" виступають проти мирного врегулювання конфлікту з Ізраїлем. Раніше це воєнізоване формування обстрілювало південні райони Ізраїлю.

Ізраїльські військові натомість заявили, що авіаудару завдано по людях, які "причетні до стрілянини по Ізраїлю протягом останніх тижнів і які планували серйозні теракти проти ізраїльтян".

Представники палестинських медслужб також повідомляють, що ще четверо палестинців, зокрема 11-річний хлопчик, поранені ізраїльським вогнем у п'ятницю поблизу південної частини кордону між Ізраїлем і сектором Газа. Ізраїльтяни стверджують, що відкрили вогонь по палестинцях, які намагалися встановити на кордоні вибуховий пристрій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram