ГоловнаСвіт

Гілларі Клінтон піде у відставку після виборів президента США

Держсекретар повідомила, що рішення про те, хто буде її наступником, повинен ухвалити сам президент.

Гілларі Клінтон піде у відставку після виборів президента США
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Гілларі Клінтон повідомила про свій намір піти у відставку після закінчення виборів президента США, які призначено на 6 листопада. Про це вона розповіла в інтерв'ю The Washington Post.

"Я маю намір піти незабаром після інавгурації; такий мій план", - заявила Клінтон. Держсекретар додала, що поки не мала можливості поговорити з президентом США Бараком Обамою на цю тему, оскільки він заклопотаний передвиборною кампанією. "Сподіваюся, скоро ми обговоримо питання, пов'язані з передачею справ", - повідомила вона.

Раніше Гілларі Клінтон не раз заявляла про те, що має намір залишитися на посаді держсекретаря США не більш ніж на один термін. Проте пізніше в американських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що вона може затриматися через вбивство посла США в Бенгазі 11 вересня. Крім того, у березні 2011 року Клінтон говорила про те, що залишиться на посаді держсекретаря США, якщо Барака Обаму переоберуть на другий термін.

У своєму інтерв'ю Клінтон наголосила, що не хоче залишатися на посаді держсекретаря довше від означеного терміну, проте зауважила, що "потрібно пам'ятати про роботу, яку необхідно виконати". "У кожнім разі мені потрібно буде поговорити з президентом", - підсумувала вона.

Гілларі Клінтон також повідомила, що рішення про те, хто буде її наступником, повинен ухвалити сам президент, і ніяк не прокоментувала це питання.

Гілларі Клінтон 2008 року боролася з Бараком Обамою за право стати єдиним кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах. Після перемоги на виборах Обама призначив Клінтон держсекретарем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram