ГоловнаСвіт

Обвинуваченому в замаху на Путіна продовжили арешт

Раніше захист повідомляв, що має намір заявити клопотання про припинення справи.

Обвинуваченому в замаху на Путіна продовжили арешт
Илья Пьянзин
Фото: news.bigmir.net

Захист громадянина Казахстану Іллі Пьянзіна, одного з обвинувачених у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна, оскаржив рішення про продовження терміну його арешту, повідомив адвокат Магомед Хадисов

За рішенням Лефортовський суду Москви термін утримання Пьянзіна під вартою було продовжено до 25 січня.

Раніше адвокат повідомив, що має намір не тільки оскаржити рішення про продовження запобіжного заходу, але і заявити клопотання про припинення справи, тому що, за його словами, на Пьянзіна чинили тиск.

Нагадаємо, в лютому спецслужби Росії і України повідомили про затримання в Одесі злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. Зокрема, уродженець Грозного Адам Осмаєв з 2008 року розшукувався російськими правоохоронними органами за звинуваченням у скоєнні низки злочинів терористичної спрямованості. Зі свідчень затриманих стало відомо, що вони готували замах на Путіна, він мав відбутися відразу після березневих виборів президента Росії.

У квітні Лефортовський суд Москви видав санкцію на заочне заарештування Пьянзіна і Осмаєва. Вони звинувачуються в участі в стійкій збройної групі і підготовці до замаху на життя державного діяча, а також у незаконному виготовленні, зберіганні і носінні зброї. Їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram