ГоловнаСвіт

У США терористові дали 37 років в'язниці

Чоловік планував вибух у новорічну ніч.

У США терористові дали 37 років в'язниці
Ахмед Рессам
Фото: prnewswire.com

Апеляційний суд у США в середу засудив до 37 років в'язниці терориста, який планував влаштувати вибух у Міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса в ніч зміни тисячоліть, повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство Асошіейтед Прес.

Уродженець Алжиру Ахмед Ресса зізнався, що хотів закласти бомбу в Міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса в новорічну ніч. Його було заарештовано 14 грудня 1999 року після перетину кордону США і Канади в місті Порт-Анжелес. У його машині знаходилися вибухові речовини, які він хотів використовувати для здійснення теракту. Ресса також розповів, що проходив тренування в таборі для підготовки терористів неподалік від міста Хост в Афганістані у квітні 1998 року.

Сторона звинувачення вимагала для Рессама довічного ув'язнення, оскільки його план в разі здійснення міг призвести до численних жертв.

Федеральний суд Лос-Анджелеса 2001 року визнав його винуватим за кількома пунктами, у тому числі і в тероризмі. Всього йому були винесені два вироки, кожен з яких передбачав покарання у вигляді 22 років тюремного ув'язнення. Двічі адвокати Рессама оскаржили вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram