ГоловнаСвіт

Ірак купив у Росії озброєнь на $4,2 млрд

Прем'єри двох країн можуть підписати нові контракти на загальну суму $5 млрд.

Ірак купив у Росії озброєнь на $4,2 млрд
Ракетно-пушечный комплекс "Панцирь-С1"
Фото: pvo.guns.ru

Ірак у другому півріччі 2012 року уклав із Росією декілька контрактів на постачання озброєнь і військової техніки загальною вартістю $4,2 млрд.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" із посиланням на заяву прес-служби російського уряду.

Інформація про військові операції міститься в документах, підготовлених до зустрічі прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва та його іракського колеги Нурі аль-Малікі.

Між тим, про які саме озброєннях і військову техніку йдеться, не уточнюють. "Рейтер" зазначає, що контракти було підписано у квітні, липні та серпні під час візитів до Росії іракської делегації на чолі з виконувачем обов'язків міністра оборони Іраку Саадуном Дулеймі. Агентство AFP повідомляє, що під час візиту аль-Малікі може бути підписано ще декілька угод.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ірак придбав у Росії 30 ударних вертольотів Мі-28Н і 42 зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С1". Ірак також планує придбати в Росії певну кількість винищувачів МіГ-29М/М2 і важких броньованих бойових машин. Як повідомляє UPI, під час візиту аль-Малікі можуть бути підписані нові контракти на загальну суму $5 млрд.

Після завершення американської військової операції 2011 року Міністерство оборони Іраку розпочало реалізацію масштабної програми оновлення збройних сил. У рамках цієї програми у США було закуплено озброєння і військову техніку на загальну суму $12 млрд, у тому числі 36 винищувачів F-16IQ, машинокомплекти для складання танків Abrams і бронетранспортери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram