ГоловнаСвіт

Сирія: терористи-смертники напали на базу розвідслужби ВПС

Під час нападу міг постраждати радник Асада.

Сирія: терористи-смертники напали на базу розвідслужби ВПС
архивное фото
Фото: nolga1125.blogspot.com

Терористи-смертники з числа сирійських повстанців у ніч на вівторок атакували базу розвідслужби ВПС в одному з районів Дамаска, столиці Сирії.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" із посиланням на заяву повстанців.

Відповідальність за напад на базу ВПС розвідки в районі Харасті взяло на себе воєнізоване ісламістське угруповання "Аль-Нусра". Його представники заявили, що посадові особи, які працювали на військовій базі, відігравали важливу роль у репресіях із боку уряду протягом 18-місячного повстання.

Жителі й активісти опозиції повідомили "Рейтер", що атака почалася з величезного вибуху, за яким послідувала перестрілка.

"Було прийнято рішення завдати удару по базі розвідслужби, тому що вона є одним із найбільш сумно відомих підрозділів безпеки, цитаделлю репресій, про масштаб яких відомо тільки Богу", - йдеться в заяві "Аль-Нусра", розміщеному на Facebook.

Базою розвідслужби ВПС, яка складається в основному з членів секти алавітів, командує бригадний генерал Джаміль Хасан, один із головних радників президента Башара Асада. Поки що немає інформації про те, чи перебував Хасан на базі під час нападу.

Активісти опозиції стверджують, що сотні супротивників Асада було ув'язнено без пред'явлення звинувачення, їх піддавали тортурам у Харасті. Тим часом правозахисні організації також звинувачують повстанські сили в застосуванні тортур до заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram