ГоловнаСвіт

Чавес подякував опозиції і виборцям

Венесуельський лідер зазначив, що його перемога є не тільки перемогою всього народу країни, а й Латинської Америки.

Чавес подякував опозиції і виборцям
Уго Чавес

 Уго Чавес, який набрав на президентських виборах 54,42% голосів після обробки 90% бюлетенів, виступив із годинною промовою з балкона палацу Мірафлорес, подякувавши громадянам Венесуели за участь у голосуванні й окремо представникам опозиції, які визнали його перемогу.

Основний суперник Чавеса і єдиний кандидат від опозиції Енріке Капрілес набрав 44,97% голосів.

"Я вітаю ті більш ніж вісім мільйонів людей, які проголосували за революцію, за соціалізм, за велич Венесуели", - сказав президент.

"Усі ми брати на батьківщині Болівара... Це дуже важливий крок для миру у Венесуелі та нашого спільного проживання в країні", - сказав Чавес, подякувавши Капрілесові та його команді за визнання вибору народу.

Чавес, якому в липні виповнилося 58 років, займе посаду президента ще на шість років - на період 2013-2019 років. Він став головою держави втретє поспіль із 1999 року. Тоді колишній військовий Чавес зайняв президентське крісло, відсидівши у в'язниці після невдалої спроби державного перевороту 1992 року. 2009 року Чавес провів референдум, яка скасувала обмеження для однієї й тієї самої людини займати виборні посади кілька разів поспіль.

Виступаючи з балкона палацу Мірафлорес, Чавес заявив, що перемога на виборах була зафіксована у 20 з 24 штатів країни. "Це був справжній демократичний бій, ідеальний бій, і венесуельська демократія - одна з кращих демократій у світі", - сказав президент.

"Просто сьогодні починається новий цикл для боліваріанського уряду, протягом якого ми зобов'язані бути щодня кращими, ефективнішими, щоб відповідати на потреби нашого народу", - сказав переобраний глава держави.

Він особливо наголосив, що його перемога є не тільки перемогою всього народу країни, а й Латинської Америки.

"Сьогодні разом з нами перемогла вся Латинська Америка", - зауважив Чавес. Він повідомив, що вже отримав привітання з перемогою від президента Аргентини Крістіни Фернандес і кубинського лідера Рауля Кастро.

Тисячі прихильників Чавеса слухали його промову біля палацу Мірафлорес. Неодноразово її переривали оплески та радісні вигуки присутніх людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram