ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні обігнав Обаму в президентському рейтингу

Діючий президент уже відстає на 4%.

Ромні обігнав Обаму в президентському рейтингу
Митт Ромни
Фото: EPA/UPG

Кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні обігнав у рейтингу діючого президента США, демократа Барака Обаму.

Такі результати опитування громадської думки, проведеного Pew Research, повідомляє Reuters в понеділок, 8 жовтня.

Серед респондентів, які мають намір взяти участь у виборах, за Ромні готові проголосувати 49%, за Обаму - 45%. Серед респондентів-зареєстрованих виборців Обама і Ромні мають однакову популярність, за кожного з кандидатів готові проголосувати по 46%учасників опитування. За даними аналогічного опитування, проведеного Pew Research у вересні, Обама випереджав Ромні за популярністю на дев'ять процентних пунктів серед тих, хто збирався піти на вибори.

Зростання популярності Ромні серед виборців аналітики Pew Research пояснюють його успішним виступом на теледебатах, які відбулися 3 жовтня. Інші дослідження громадської думки, в тому числі опитування Reuters/Ipsos, опубліковане 5 жовтня, також показують зростання популярності Ромні після дебатів, однак наразі, за їх даними, кандидат-республіканець все-таки трохи відстає від діючого президента.

11 жовтня свої дебати проведуть діючий віце-президент США Джо Байден і кандидат на цей пост від республіканців Пол Райан. Обама і Ромні знову зустрінуться на дебатах 16 і 22 жовтня. Вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram