ГоловнаСвіт

У Великобританії продали Біблію Елвіса Преслі

Книгу придбали на аукціоні за 60 тис. фунтів стерлінгів.

У Великобританії продали Біблію Елвіса Преслі
Фото: delo.ua

Особиста Біблія співака Елвіса Преслі продана на аукціоні у Великобританії за 59 тисяч фунтів стерлінгів, повідомляє Sky News.

До торгів, проведених аукціонним будинком Omega 8 вересня, за цей лот передбачалося виручити лише 20-25 тисяч фунтів стерлінгів.

За Біблію Преслі, розповіли представники аукціонного будинку, боролися три покупці, які робили ставки по телефону, які і підняли ціну лота. Біблія, особливу цінність якої додає той факт, що Преслі впродовж багатьох років робив на її полях позначки, була продана покупцю зі США, ім'я якого, за традицією, не розголошується.

На відміну від Біблії, ще один лот аукціону - труси знаменитого співака - інтерес покупців не викликав. При зарезервованій ціні в 7000 фунтів стерлінгів охочих платити за нижню білизну Преслі більше ніж 5 тисяч фунтів не знайшлося, і лот було знято з торгів.

Біблія Преслі та інші предмети, виставлені на торги аукціонним будинком Omega, належали одному з британських колекціонерів. Під час аукціону вдалося продати лоти з цієї колекції на загальну суму в 100 тисяч фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, 5 грудня в Лондоні на аукціон Sotheby's виставлять малюнок Голова молодого апостола Рафаеля з колекції герцога Девонширського Перегрина Кавендіша, оцінений експертами в 10-15 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $16 млн - $24 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram