ГоловнаСвіт

Грецькі журналісти відмовилися вітати політика

Вибори депутатів до парламенту Греції відбулися 6 травня.

Грецькі журналісти відмовилися вітати політика
Пресс-конференция Николаоса Михалолиакоса
Фото: Lenta.ru

Під час прес-конференції лідера грецької партії "Золотий світанок" Ніколаоса Міхалоліакоса члени партії зажадали від журналістів встати для його вітання. Про це повідомляє сайт International Press Institute, організації, що контролює дотримання свободи ЗМІ. Тих журналістів, які відмовилися встати, вивели із залу. IPI, посилаючись на відео грецької газети Protothema, повідомляє, що велика частина іноземних журналістів залишилася в залі.

Вибори депутатів до парламенту Греції відбулися 6 травня. Більшість мандатів на виборах отримала правоцентристська партія "Нова демократія", набравши 18,9 % голосів. Ультраправа партія "Золотий світанок" отримала 7 % голосів і 21 мандат, повідомляє The Guardian. Партія отримала місця в парламенті вперше за 40 років.

Проти подібного поводження з журналістами в Греції висловилася Південно-Східна організація медіа, підрозділ IPI, закликавши політиків поважати демократичні принципи.

Це не перший випадок скандалу, пов'язаного зі взаємодією журналістів і представників партії "Золотий світанок". У квітні 2012 року грецька журналістка Ксенія Коуналакі написала статтю в місцевій газеті Kathimerini daily про історію партії. Після того, як її статтю надрукували, на сайті "Золотого світанку" було розміщено анонімну відповідь, яка містила образи на адресу журналістки, а також подробиці її особистого життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram