ГоловнаТехнології

​Як українці захищають своє житло від бактерій і вірусів: пилососи, пароочищувачі та інші помічники

Мешканці різних куточків країни захищають свої оселі від «бацил» за допомогою ефективних і функціональних пилососів, а також інших побутових девайсів. Адже з настанням осені страх «принести» додому з вулиці небезпечний вірус у багатьох українців тільки загострюється. 

Справлятися з забрудненнями, а заодно і зі збудниками вірусних і бактеріальних захворювань, українцям допомагає:

  • регулярне вологе і сухе прибирання;
  • якісна вентиляція;
  • очищення повітряної маси за допомогою спеціального обладнання.

Для підтримки чистоти і прийняття інших профілактичних заходів користувачі застосовують функціональні і технологічні пристрої різного призначення.

Побутові пилососи

Для регулярного проведення клінінгових процедур люди вибирають такі різновиди техніки:Поліфункціональні роботи-пилососи Electrolux, Samsung, Xiaomi. Ці пристрої збирають пил і шерсть, миють підлоги, а також обробляють їх ультрафіолетом.

Миючі звичайні і вертикальні пристрої. Наприклад, мережеві та акумуляторні пилососи Karcher в Україні купують ті користувачі, які прагнуть отримати відмінні результати прибирання і при цьому заощадити електроенергію.

Мініатюрні ручні моделі. Компактні девайси з батареєю придатні для боротьби з пилом у важкодоступних місцях, прибирання в автомобілях, а також в шафах, комодах.

Пароочищувачі

Дезінфекцію поверхонь в будинку можна провести і без допомоги спеціалізованих служб. Українці для боротьби з мікробами вдаються до використання продуктивних домашніх пароочищувачів. Побутові парогенератори застосовують для обробки:

  • підлогових покриттів
  • верхнього одягу і вуличного взуття
  • меблів
  • спальних приладдь

Пароочищувачі працюють без побутової хімії, тому їх експлуатація безпечна навіть для алергіків.

Зволожувачі повітря

Достатня вологість повітря в житловому приміщенні (особливо, в спальнях) сприяє зміцненню імунітету і нормалізації роботи органів дихання. Крім того, в разі зараження ГРВІ показники відносної вологості безпосередньо впливають на швидкість одужання. 

Експлуатація зволожувачів особливо актуальна після початку опалювального сезону. 

Очисники повітряної маси

Для ефективної фільтрації повітря жителі України застосовують різне оснащення:

  • кухонні витяжки з функцією рециркуляції і відведення;
  • кондиціонери, в конструкції яких передбачені фільтри тонкого очищення;
  • зволожувачі з функцією очищення повітря (так звані «мийки»);
  • портативні очисники.

Останні займають небагато місця і найефективніше справляються з очищенням. 

Сенсорні дозатори для антисептиків

Багато містян розповідають, що при вході в квартиру спеціально встановлюють спеціальні сенсорні дозатори для дезінфікуючих засобів. Подібний захід дозволяє їм не торкатися до побутових предметів брудними руками після приходу з вулиці.

Не забувають українці і про необхідність провітрювання, регулярного прання верхнього одягу, а також знезараження смартфонів і інших гаджетів, з якими доводиться контактувати найчастіше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram