ГоловнаТехнології

Тростянецький спиртзавод будує першу в Україні випарну установку Новости компаний

В Україні немає аналогів цій технології.

Тростянецький спиртзавод будує першу в Україні випарну установку
Фото: vlasno.info

На сьогоднішній день в Україні багато спиртових підприємств зіткнулися з проблемою переробки барди. І саме Тростянецький спиртзавод першим взявся за вирішення цього питання, зокрема, за допомогою модернізації виробництва і будівництва випарної установки.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Вінниччина".

Деякий час між жителями Тростянця та Державним підприємством "Тростянецький спиртовий завод" був певний конфлікт. Люди нарікали на відчутний запах. За їх словами, причина нібито через діяльність заводу. Люди вимагали, щоб проблема була вирішена. Саме тому підприємство пішло їм назустріч і вчинило певні дії для усунення проблеми.

І ось історичний момент не тільки для Тростянця, а й для всієї держави. На підприємстві презентували і дали старт будівництву першої в Україні випарної установки. Її розробник - Сергій Циганков, доктор технічних наук в Інституті харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України. Він заявляє, що технологія прогресивна, на рівні світових зразків, а окремі деталі - ноу-хау інституту.

В Україні аналогів установки немає. Переробка барди за допомогою випарної установки робить субстанцію більш концентрованою, зменшує її обсяг, а залишки - це технічна вода, яка безпечна для навколишнього середовища. Устаткування розмістять безпосередньо на території спиртового заводу.

Випарна установка буде складатися з двох корпусів, висота 18 метрів, площа 6 на 12. На спорудження піде всього близько двох з половиною місяців. На сьогодні вирішено всі технічні питання, пов'язані з будівництвом, і вже починаються основні роботи з будівництва установки. Жителі Тростянця новину про те, що випарну установку таки побудують, сприймають з позитивним подивом і відзначають, що за те, щоб завод продовжував роботу, адже він створює робочі місця і платить податки в місцевий бюджет.

Про те, як планують вирішувати екологічну ситуацію в Тростянці, дивіться в сюжеті ТРК "Вінниччина": 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram