ГоловнаТехнології

Надзвуковий автомобіль Bloodhound розігнався до 790 км на годину

Нинішній рекорд швидкості становить 1228 км/год.

Надзвуковий автомобіль Bloodhound розігнався до швидкості 790 км на годину. 5 листопада ця машина стріловидної форми вшосте промчала по поверхні висохлого озера Хакскін-Пан в пустелі Калахарі в Південній Африці, передає ВВС.

Фото: ВВС

"Під час кожного пробігу водій Енді Грін вичавлює з машини трохи більше, ніж раніше, отримуючи дані, які дозволять піти на подолання звукового бар'єру і рекорду швидкості на суші, який становить зараз 1228 км на годину. Однак цього не станеться раніше 2020 року, коли машина буде оснащена ракетним двигуном", - йдеться в повідомленні.

Фото: ВВС

Зараз Bloodhound рухається тільки тягою реактивного двигуна від літака Eurofighter EJ200. Однак, як показали випробування, у машини є величезні додаткові можливості.

Фото: ВВС

Нинішній рекорд швидкості в 1228 км/год був встановлений в 1997 році. Він також належить військовому льотчику Енді Гріну. Тоді він став першою людиною, яка подолала звуковий бар'єр на автомобілі.

На дні озера Хакскін-Пан, розташованому на висоті 700 метрів над рівнем моря, цей "бар'єр" становитиме приблизно 1192 км на годину.

Минулого тижня машина Bloodhound розігналася до 742 км/год. Це поставило її на третє місце в списку британських надшвидкісних автомобілів після Thrust2, який побила рекорд в 1983 році, і автомобіля Thrust SSC, який в 1997 році під керуванням Енді Гріна поставив світовий рекорд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram