ГоловнаТехнології

Facebook представив свій перший гаджет

Планшет для відеодзвінків Portal представлено в двох варіантах.

Компанія Facebook представила свій перший гаджет - планшет Portal для відеодзвінків.

Він буде представлений в двох варіантах - з 10-дюймовим або 15-дюймовим екраном. Модель з великим розширенням і діагоналлю екрану отримала назву Portal +.

Планшет від Facebook оснащений розумною камерою, яка в режимі відеодзвінка стежить за переміщеннями користувача і тримає його в фокусі. Для цього планшетом не потрібно управляти або тримати його в руках. Звукова система Portal мінімізує зайвий фоновий шум і покращує якість звуку при дзвінку.

Пристрій дозволяє спілкуватися з контактами з Facebook Messenger, навіть якщо у них немає аналогічного гаджета. У цьому випадку вони зможуть спілкуватися з телефонів або планшетів, на яких встановлено Messenger. Гаджети підтримують і групові дзвінки чисельністю до семи чоловік одночасно.

Окремо компанія наголошує, що Facebook не прослуховує, що не переглядає і не зберігає вміст відеодзвінків, зроблених за допомогою гаджетів Portal. Всі відеодзвінки зашифровані, заявляє виробник.

Планшет надійде в продаж в США в листопаді. Його ціна становитиме 199 доларів за модель Portal і 349 доларів за Portal +. Зараз планшети доступні для попереднього замовлення на фейсбуці і Amazon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram