ГоловнаСпорт

Друга спроба Реброва: чи може Україна подолати команду Чехії?

У другому турі Ліги націй збірна Чехії прийматиме національну команду України на Eden Arena у Празі.

Друга спроба Реброва: чи може Україна подолати команду Чехії?
Гравці збірної України з футболу під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ

У вівторок, 10 вересня, збірна України проведе завершальний матч вересневого збору проти Чехії

Гравці збірної України під час тренувальної сесії.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Гравці збірної України під час тренувальної сесії.

Обидві збірні розпочали новий сезон Ліги націй з поразок. Нагадаємо, збірна України програла збірній Албанії з рахунком 1:2. Чехія ж у виїзному матчі зазнала розгрому від Грузії — 1:4. 

Після поєдинку наставник чехів Іван Гашек критично висловився про гру підлеглих, запевнивши, що вони намагатимуться виправитися в зустрічі з українцями.  

«Кожен має право критикувати нас, тому що гра була жахливою. Нам немає виправдань, адже ми були гіршими. Неможливо перемогти, якщо ви граєте лише перші 20 і останні 10 хвилин. Жоден гравець не виступив оптимально. У матчі з Україною ми повинні досягти результату, інакше мені тут теж нічого робити. Це абсолютно зрозуміло. Ми повинні показати зовсім інше обличчя та гру. Мусить бути абсолютно інший ентузіазм гравців. Гратимемо вдома, це буде зовсім інша гра, ніж з Грузією. Ми повинні виправитися. Самі винні в цьому. Вийти з цього теж повинні самі, ніхто нам не допоможе», — сказав тренер збірної Чехії.

Матч у Празі стане шостим в історії зустрічей збірних: команди провели три товариські й дві офіційні в рамках дебютного розіграшу Ліги націй сезону 2018/2019. В активі України дві перемоги, дві нічиї та поразка. 

Українець Сергій Сидорчук під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Українець Сергій Сидорчук під час тренування.

Окрім статистичних показників очних зустрічей, синьо-жовті також випереджають майбутнього суперника в рейтингу ФІФА. В оновленій таблиці кращих збірних ФІФА за липень 2024 року збірна Чехії посідає 47-му сходинку, хоча ще в червні займала 34-ту. Збірна України опустилася на позицію і тепер йде 25-ю.

За інформацією порталу Transfermarkt, загальна вартість збірної Чехії сьогодні становить 164,45 млн євро, тоді як збірної України — 374,3 млн євро. 

Водночас кадрових проблем більше саме в українців. У матчі з Чехією Ребров точно не зможе розраховувати на Артема Довбика й Дениса Попова. Однак Михайло Мудрик, який пропустив перший тур, зможе зіграти у вівторок. 

Збірна Чехії підходить до матчу без кадрових втрат. 

Головний тренер збірної України Сергій Ребров під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Головний тренер збірної України Сергій Ребров під час тренування.

«Це буде зовсім інша гра. Збірна Чехії більш агресивна, вона грає вдома. Ми переглядали її матчі. Повинні бути готові до цього поєдинку», — відзначив головний тренер національної команди України Сергій Ребров

Матч Чехія — Україна відбудеться 10 вересня о 21:45 за київським часом. Стежте за найцікавішими моментами зустрічі в текстовій онлайн-трансляції на LB.ua.

Що ж до прогнозів, то, на думку експертів Favbet, фаворитами протистояння є чехи: на їхню перемогу можна поставити з коефіцієнтом 2.42. Нічия розцінюється в 3.35. Котирування на 3 очки для синьо-жовтих — 3.15.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram