>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Травма Циганкова, черговий безрезультатний поєдинок Довбика та спокійний матч для Луніна: українці у 28-му турі Ла Ліги

Команди, за які виступають українці, перемогли у 28-му турі чемпіонату Іспанії.

У суботу, 9 березня, «Жирона» провела на домашній арені матч у рамках 28-го туру Ла Ліги проти «Осасуни». Перед тим три виїзди команди Мічела закінчилися поразками. Натомість удома вони взяли 16 з останніх 18 очок. 

Напередодні «Барселона» мінімально переграла «Мальорку» 1:0 і випередила «Жирону» на два бали. Тож поєдинок проти «Осасуни» відігравав важливе значення для підопічних Мічела. 

Артем Довбик і Віктор Циганков вийшли на поле у стартовому складі. 

Перший тайм каталонці розпочали досить упевнено, але з мінімальною кількістю моментів. Уже на 9-й хвилині Довбик відзначився у воротах суперника, утім гол скасували через очевидний офсайд. За чотири хвилини «Жирона» таки вийшла вперед: після пасу Циганкова Порту прийняв м'яч на правому краю штрафного та пробив у дальній нижній кут воріт Пірона — 1:0.

Фото: twitter.com/GironaFC

«Осасуна», що перебуває у своїй найкращій формі, не змогла подолати захист каталонців. Єдиним небезпечним моментом до перерви «червоні» змогли похизуватися на 38-й хвилині. Потужний удар Монкайоли, від якого куля пролетіла трохи вище від дев'ятки, був найкращим шансом «Аррасате».

У другому таймі українці значно додали й почали створювати небезпеку біля воротаря «Осасуни». На 48-й хвилині Циганков поруч з майданчиком голкіпера прийняв пас від Порту і скинув м'яч під удар Довбикові, той прицілився на верхню дев'ятку, але не влучив.

Фото: twitter.com/GironaFC

На 62-й хвилині Віктора Циганкова замінили через травму: він відчув дискомфорт після того, як відібрав м'яч у суперника. Лікарі намагалися локалізувати проблему, але українець не зміг продовжити гру. Ця травма дуже неприємна для нас, адже вже за тиждень збірна України проведе перший матч у рамках кваліфікації на Чемпіонат Європи проти Боснії і Герцеговини. Термінів відновлення Віктора наразі не оголосили.

На 63-й хвилині після подачі з кутового від Алейші Гарсії Довбик на лінії воротарського замикав, але голкіпер «червоних» спіймав м'яч майже на лінії воріт.

На 85-й «Жирона» забила гол, але арбітр одразу скасував його через фол Стуані у штрафному майданчику суперника. Що не зупинило каталонців: уже на 86-й хвилині Гутьєррес відпасував у штрафний на Гарсію, який віддав назад на Савіньйо, бразилець потужно прострілив у дальній кут воріт «Осасуни» — 2:0.

Тож «Жирона» здобула важливу перемогу в захопливому матчі й не дала «Барселоні» насолодитися другим місцем у турнірній таблиці Ла Ліги.

Також у суботу грала «Валенсія»: удома вона приймала «Хетафе». Роман Яремчук вийшов на поле у стартовому складі. У попередньому матчі 27-го туру проти «Реала» українець відзначився забитим м'ячем. Тренер «кажанів» вирішив виставити той самий склад (з «Реалом» вони зіграли внічию — 2:2), хіба травмованого Діахабі замінив Дженк. 

Український нападник чудово провів першу чверть поєдинку. Попри щільний тиск в обороні, Роман намагався створити моменти і віднайти щілини у штрафному майданчику гостей.

Загалом у першому таймі «Хетафе» чудово оборонявся й блокував усі атаки. Однак «Валенсія» все ж скористалася моментом на 40-й хвилині: Канос виконав передачу вперед, Гая пропустив, Дуро підхопив, вийшов сам на сам з голкіпером, перекинув м'яч через нього та прострілив у ворота «Хетафе» — 1:0. У сітці, крім м'яча, опинився і центральний захисник Альдерете, який намагався вибити кулю. Святкуючи перемогу, Уго Дуро показав футболку Діакабі, товариша по команді, який у попередній зустрічі зазнав серйозної травми й вибув десь на рік. Наразі Уго Дуро забив 12 голів у Ла Лізі. Коли в другому таймі футболіста замінили, «Месталья» проводжала його аплодисментами стоячи.

Після перерви «Хетафе» виглядав серйозніше, вийшов грати в агресивніший футбол. На 47-й хвилині після подачі зі стандарту голкіпер «Валенсії» Мамардашвілі чудово відпрацював і врятував команду від гола. Пізніше, Яремчук у боротьбі з Джене зазнав дискомфорту, однак усе обійшлось, українець продовжив матч.

На 71-й Романа замінив Уго Гільямон. Українцеві так і не вдалося вдарити у створ воріт, але він якісно відпрацював у обороні й опускався в опорну зону. Фінальний свисток зафіксував мінімальну, але таку важливу для підопічних Барахи перемогу. 

«Валенсія» посідає восьму сходинку чемпіонату Іспанії із 40 очками. «Хетафе» має 35 балів і займає 12 місце.

У неділю «Реал Мадрид» приймав «Сельту» на «Сантьяго Бернабеу». Після скандального поєдинку з «Валенсією» (2:2) на виїзді дискваліфікацію на два протистояння отримав лідер команди Джуд Беллінгем. Однак відсутність англійця не вплинула на результат гри. Галісійці тримаються за два бали від зони вильоту. Тож для оборони «Реала» матч із «Сельтою» не мав бути виснажливим. 

Український голкіпер «вершкових» Андрій Лунін вийшов у стартовому складі й провів свою 10 поспіль зустріч в основі.

У першому таймі королівський клуб мав кілька неймовірних моментів, але відзначитися у воротах зміг лише раз. На 21-й хвилині після подачі з кутового від Луки Модрича Антоніо Рюдігер замикав, проте голкіпер потягнув удар і відбив перед собою, отут на добиванні опинився Вінісіус — 1:0.

Фото: realmadrid.com

У другому таймі «Сельта» потужно тримала оборону. «Реал» у середньому темпі домінував і створював гольові моменти. На 68-й голкіпер «Сельти» потягнув сильний удар Брахіма Діаса. На 79-й хвилині після подачі зі стандарту від Модрича Рюдігер знову пробивав головою, м'яч вдарився об поперечку й зрикошетив від спини воротаря Гвайті в сітку воріт, гол записали саме на нього — 2:0.

Фото: realmadrid.com

Воротар, утім, урятував команду на 86-й хвилині після прострілу Хоселу з правого кута зони голкіпера. Але вже на 88-й хвилині рахунок став розгромним. Гвайті невдало зіграв на перехоплені навісу, у підсумку м'яч влучив у 28-го номера, Карлоса Домінгеса, і прокотився точнісінько у ворота — 3:0. За дев'ять хвилин «Сельта» оформила два автоголи. 

На 94-й хвилині «Реал» поставив крапку в матчі, забивши четвертий м'яч. Себальйос віддав пас на Гюлера, який вийшов віч-на-віч з воротарем, обійшов його та пробив у ворота — 4:0. Це дебютний гол турецького півзахисника Арда Гюлера за мадридський «Реал».

Андрій Лунін провів ще один матч на нуль. За 90 хвилин український голкіпер відзначився лише одним сейвом.

Фото: realmadrid.com

«Реал Мадрид» залишається лідером турнірної таблиці чемпіонату, він має 69 очок.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram