>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Довбик на лаві запасних. «Жирона» втрачає очки, тренера та ключових гравців перед матчем з «Реалом»

Артем Довбик пропустив матч між «Жироною» та «Реалом Сосьєдад» 4 лютого через дискомфорт у нозі. Перед поєдинком іспанське видання Mundo Deportivo зазначило, що він може вибути до кінця сезону й не потрапити на Євро-2024 через травму меніска. Сам форвард пізніше прокоментував, що іспанські медіа пишуть неправду, лікарі докладно досліджують пошкодження, у разі розриву повертають за місяць. 

Ще один українець, Віктор Циганков, вийшов на матч у стартовому складі. 

Довбик на лаві запасних. «Жирона» втрачає очки, тренера та ключових гравців перед матчем з «Реалом»
Артем Довбик
Фото: meridiano.net

Матч розпочався з травми захисника гостей — Альваро Одріосоли. Потім «Жирона» забила гол, якого не зарахували: арбітр переглянув VAR і ухвалив, що в момент передачі м'яча Савіньо був у офсайді. Проте володіння м'яча змінилося, коли гравці «Реала Сосьєдад» торкнулися його, тож ситуація не мала б підпадати під перегляд VAR.

Ближче до перерви «Реал Сосьєдад» вирвався в атаку й забив гол, щоправда, теж з офсайду. 

У другому таймі «Жирона» відбивалася від атак гостей. У основний час другого тайму підопічні Мічела спромоглися лише на один небезпечний момент і аж на 84-й хвилині. Матч завершився з рахунком 0:0.

Фото: https://twitter.com/GironaFC

Наприкінці поєдинку наставник каталонців отримав червону картку через протест проти дій арбітра. Він пропустить 10 лютого зустріч з мадридським «Реалом». Через перебір гірчичників на поле не вийдуть півзахисник Янхель Еррера й захисник Дейлі Блінд.

Після поєдинку Мічел прокоментував роботу VAR: «Він сьогодні погано спрацював. Його взагалі не треба було задіювати на ранній стадії атаки, у моменті зі скасованим голом. Це був складний матч, і одне набране очко — хороший результат для нас. Так, я сьогодні протестував проти [рішення] арбітра, адже в деяких епізодах він міг і не показувати жовту картку. Тепер я, Еррера і Блінд пропустимо матч проти «Реала», це мене злить». 

На післяматчевій пресконференції тренер каталонців підкреслив, що червона картка несправедлива й була «дуже великим покаранням». 

Головний тренер "Жирони" Мічел на післяматчевій пресконференції
Фото: https://twitter.com/LaLigaExtra
Головний тренер "Жирони" Мічел на післяматчевій пресконференції

У клубі вважають, що порушення Мічела варте жовтої картки. 

Тим часом п'яту жовту в сезоні показали Блінду — за звернення після гри до арбітра, який «неодноразово робив технічні зауваження», як свідчить рапорт Джіла Манзано. У роздягальні стверджують, що гравець лише запитав суддю, чому той додав дві хвилини. Мічел сказав, що картка нідерландцеві була «надмірною».

Як повідомляє Marca, «Жирона» звернулася до Комітету з проведення змагань щодо звіту арбітра; якщо її заяви не приймуть і санкції застосують, клуб піде в Апеляційний комітет. 

«Жирона» знову втрачає очки й зостається на другій сходинці турнірної таблиці чемпіонату. «Реал Мадрид» попереду на два пункти.

Проте фортуна все ж усміхнулася каталонцям. Mundo Deportivo інформує, що після обстежень українець Артем Довбик не має жодного серйозного діагнозу і готовий зіграти в столиці. 

Артем Довбик
Фото: https://twitter.com/LaLigaExtra
Артем Довбик

«Реал Мадрид» залишається лідером, незважаючи на нічию з «Атлетіко». Українець Андрій Лунін вийшов у старому складі проти «матрацників». Проте не зумів утримати сухий рахунок: «Атлетіко» оформив камбек завдяки голу Маркоса Льоренте на 90+3 хвилині.

Коментуючи зустріч, головний тренер «вершкових» Карло Анчелотті відзначив гру Луніна: «Лунін? Він відбив удар Грізманна, упевнено перевів м'яч, допоміг команді зі стандартами, зробив усе дуже добре. Це була дуже хороша гра з нашого боку, контрольована, не пощастило пропустити наприкінці, але нам не вистачало висоти, і ми це знали. Не треба ні в чому дорікати, ми залишаємося лідерами й маємо шанс завдати ще одного удару в суботу. Нічого зайвого, бо команда дуже хороша. Цей матч ми провели дуже добре».

Фото: https://twitter.com/MadridUniversal

На відміну від «Жирони», кадрова ситуація «Реала» значно краща. Перед поєдинком з «Атлетіко» нападник королівського клубу Вінісіус отримав незначне пошкодження й не вийшов на поле. Однак бразилець уже відновився й зможе зіграти проти «Жирони». Тому в підопічних Карло Анчелотті є всі шанси взяти максимальну кількість очок і закріпитися на вершині турнірної таблиці.

Нагадаємо, Довбик досі лідирує в бомбардирському змаганні. На його рахунку 14 забитих м'ячів і 6 асистів. На другому місці — Джуд Белінгем (14 голів і 3 асисти). І Артем має високі шанси стати найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії. 

***
Що ж до прогнозів на матч, то експерти Favbet віддають перевагу «Реалу», на його перемогу коефіцієнт 1.5, шанси «Жирони» значно нижчі — 6.5.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram