>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ван Леувен – про сенсаційний суперкамбек "Шахтаря" у матчі проти "Антверпена"

"Гірники" здобули свою першу перемогу у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів.

Ван Леувен – про сенсаційний суперкамбек "Шахтаря" у матчі проти "Антверпена"
Патрік ван Леувен
Фото: "Шахтар"

У другому турі групового етапу Ліги чемпіонів "Шахтар" грав у Бельгії проти "Антверпена" та до 33-ї хвилини програвав – 0:2.

Але у другому таймі дубль Данила Сікана та гол легенди клубу Ярослава Ракицького вивели "гірників" уперед – 3:2.

Але то був ще не вирок бельгійцям. На 90+7 хвилині капітан господарів Тобі Алдервейрелд не зміг реалізувати пенальті.

Огляд матчу "Антверпен" - "Шахтар".

Наставник "Шахтаря" Патрік ван Леувен на післяматчевій прес-конференції висловився про перемогу в цьому божевільному матчі.

"Насамперед зазначу, що ми граємо тут не тільки для місцевої публіки, а й для українських уболівальників, які були сьогодні на трибунах, для всіх тих людей, які перебувають зараз в Україні і дивилися гру по телебаченню.

Тому ми розуміли, що маємо перемогти в цій грі, насамперед для них. Тому що вони нас підтримують усіма силами. І також невеликі зміни, які були проведені в тактиці, призвели до голів і позитивного результату в другому таймі", - заявив ван Леувен.

"Ми відштовхнулися від тактики "Антверпена". Від самого початку очікували від них трохи іншої гри, але вони показали таку тактику, відповідно ми повинні були змінити власний підхід. У перерві ми використали не лише ментальний аспект, а й тактичний - і це дало нам хороший результат", - зазначив керманич "гірників".

"Я неймовірно пишаюся своєю командою та її стійкістю. Вони набрали обертів після першого голу, і я знав, що ми повернулися в гру.

У мене є команда бійців. Це "Шахтар". Слава Богу, пенальті вони не забили, інакше ми б пішли з іншим почуттям. Цей матч я запам'ятаю надовго", - додав 54-річний нідерландський фахівець.

У паралельному матчі групи Н "Барселона" також на виїзді здобула мінімальну перемогу над "Порту" - 1:0.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram