>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Зеленський прокоментував усунення російських спортсменів від турнірів

"Вони — інструмент міжнародного іміджу країни".

Зеленський прокоментував усунення російських спортсменів від турнірів
Володимир Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав правильним рішення усунути російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях.

"Я вважаю, що ти не можеш відчути той біль, який [відчули] ми, але ти маєш хоча б відчути на собі якийсь дискомфорт, – вважає Зеленський. – Тоді ти зможеш зрозуміти, що тебе твоя влада взяла без бою", - цитує президента "Суспільне Спорт".

"Міжнародне бойкотування тих чи інших російських спортсменів, які не мають до політики жодного стосунку, — рішення правильне. Тому що, на жаль, вони мають стосунок. Вони, можливо, навіть не відчувають цього до кінця, але вони мають зрозуміти, що вони — інструмент міжнародного іміджу країни", - впевнений Зеленський.

Президент України зазначив, що спортивна, культурна чи будь-яка інша ізоляція має торкнутися всіх росіян, які залишаються у своїй країні. Водночас Зеленський не вважає безневинними й тих громадян РФ, які виїхали за кордон.

"Це їхнє право, – визнає президент. – Але сказати, що вони всі невинні до кінця, теж нечесно. Якщо людина свій голос ніде [не проявила]… Хоча б одного разу, хоча б один пост у соцмережах, хоча б одного разу не вийшла на площу…

Не треба підпалювати автомобіль комусь, не треба стріляти ні в кого, не треба примушувати… Нібито якщо ти там не вбив царя рідного, ти нам не друг. Та ні-ні! Ну, просто підтримати. Просто сказати: "Я не можу так, я не хочу так". Навіть якщо почує одна людина, це все одно буде плюсом. Фраза "нас усе одно не почують, це не допоможе" не працює, це несправедливо.

Тому бойкотування саме для того, щоб зрозуміли: коли там помирають, вам має бути хоча б дискомфортно", - зазначив Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram