>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ще одна країна не відправить на Олімпіаду в Пекіні урядову делегацію

Японія приєдналася до дипломатичного бойкоту.

Ще одна країна не відправить на Олімпіаду в Пекіні урядову делегацію
Фото: champions.name

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що представники уряду не поїдуть на Олімпійські ігри-2022 в Пекіні.

При цьому Мацуно зазначив, що це не бойкот, до якого вдалися вже багато країн. За його словами, Японія не мала планів відправляти делегацію політиків до Китаю.

"Японія вважає важливим, щоб цінності, що поділяються міжнародною спільнотою, такі як свобода, права людини і верховенство закону, шанувалися в Китаї", - наводить слова Мацуно пресслужба кабінету міністрів.

Мацуно також додав, що Японія обговорювала з Китаєм питання прав людини на різних рівнях.

Водночас Мацуно зазначив, що "...на Олімпіаді в Пекіні буде голова оргкомітету ОІ в Токіо Сейко Хасімото, голова Олімпійського комітету Японії Ясухіро Ямасіта. Крім того, на Паралімпіаду до Пекіна приїде голова Паралімпійського комітету Йосіро Морі".

Нагадаємо, рішення про дипломатичний бойкот Олімпійських ігор у Китаї ухвалили уряди США, Австралії, Великобританії, Канади та Нової Зеландії. При цьому дипбойкот не зачепить спортсменів, які візьмуть участь у Іграх-2022.

У Європарламенті виступили із закликом до повного бойкоту зимових Ігор у Пекіні. Проте Франція відмовилася брати участь у бойкоті.

Причиною таких закликів стали масові репресії КНР у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

Олімпіада в Пекіні пройде з 4 по 20 лютого 2022 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram