>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ярославський не має наміру погашати борги із зарплати ексгравцям "Металіста"

Це чужі борги, запевняє бізнесмен.

Ярославський не має наміру погашати борги із зарплати ексгравцям "Металіста"
Олександр Ярославський
Фото: Facebook

Президент "Металіста" Олександр Ярославський роз'яснив ситуацію із зарплатними боргами клубу перед ексгравцями. Він не має наміру погашати їх.

"Звичайно, я довго консультувався з юристами, адже це радше юридичне питання. У нас працюють найпотужніші групи юристів із цих питань, не одна група. Повірте, ми маємо чим здивувати тих, хто спробує в клубу відсудити борги, яких ми не створювали.

Кажуть: "Так, ви їх не створювали, але борги є". Питання, наскільки ці борги реальні. Ніхто не хоче розбиратися, чи реальні ці борги. Ми знайшли юридичні тонкощі, які кажуть, що ці борги не зовсім реальні", – пояснив Ярославський ситуацію в інтерв'ю програмі "Бомбардир".

"Ми маємо цілий набір інструментів, абсолютно законних юридично. Футболісти намагаються вимагати сотні тисяч доларів (це тільки поки що), при цьому офіційна зарплата в них 5 000 гривень. Немає питань? Звідки такі суми?

А податкова не може мати питання до футболіста: як ти, отримуючи офіційну зарплату 5 000, вимагаєш 500 000 доларів? Яку ти зарплату отримував, любий? А податки ти сплатив? Це лише один маленький епізод, а таких епізодів ми набрали купу.

Багато футболістів прийшли сюди у стоптаних штиблетах і з дірявими шкарпетками, а пішли мільйонерами", - запевняє президент клубу.

"Треба ж мати совість вимагати такі суми. Тим паче в тих, хто їм заплатив гроші, які вони отримали, і вже точно їм нічого не винен. Коли я йшов з клубу, я з усіма чесно розрахувався. Підйомні Папа Гує становили мільйон доларів, я ж міг їх і не віддавати. Сказати: "Папа, будь здоровий. Клуб я продав. До побачення. Отримуй із наступного власника".

Я теж на їхньому місці задумався б, чи треба саме з нас намагатися отримати те, чого ми нікому не винні. Ми дуже жорстко, дуже справедливо, дуже чітко вибудовуватимемо захист нашого дорогого "Металіста". Вони намагатимуться створювати проблеми тут, але ж можна і в тюрму загриміти за несплату податків. Я з ними ні про що не домовлявся щодо цих зарплат і боргів. Нехай вони з Курченком поговорять. У мене з ним жодної комунікації немає і не може бути", - запевнив бізнесмен.

Додамо, "Металіст" щодуху мчить в УПЛ. За підсумками першого кола Першої ліги харків'яни лідирують у турнірній таблиці, випереджаючи найближчого суперника на 7 очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram