>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вернидуб відповів на слова Дірка Кюйта, що таким командам, як "Шериф", "нічого робити в Лізі чемпіонів"

Молдовський клуб створив чи не найгучнішу сенсацію цього футбольного сезону.

Юрій Вернидуб
Фото: EPA/UPG
Юрій Вернидуб

Напередодні в матчі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів тираспольський "Шериф" у Мадриді сенсаційно обіграв "Реал" з рахунком 2:1.

На післяматчевій пресконференції головний тренер молдовського клубу Юрій Вернидуб намагався зберігати спокій, але емоції брали своє.

"Я дуже щасливий після такої гри з таким клубом, як "Реал Мадрид". І виграти 2:1... Емоції зашкалюють. Я дуже вдячний своїм хлопцям за те, що вони зробили. Ми дійсно команда", - заявив український фахівець.

"У нашу сторону летіли стріли від великих футболістів, що "Шерифу" не місце в Лізі чемпіонів, але ми доводимо, що це наше місце і ми заслужено здобули це місце", - відповів Вернидуб ексфутболістові "Ліверпуля" і збірної Нідерландів Дірку Кюйту, який заявив, що "таким командам, як "Шериф Тирасполь", нічого робити в Лізі чемпіонів".

Водночас головний тренер "Шерифа" в спілкуванні з журналістами приділив увагу тактиці на матч з "Реалом".

"Щодо гри, то ми розуміли, що нам доведеться оборонятися, що ми і робили. Але ми дуже грамотно оборонялися, робили це добре і виходили в контратаки.

Ми вели в рахунку, потім "Реал" зрівняв з пенальті, ми забили гол, який не зарахували, напевно, було поза грою, але ми здійснили ще одне диво в самому кінці і забили ще один м'яч, тим самим вирвали перемогу", - задоволено заявив Вернидуб.

"Я дуже щасливий і пишаюся клубом "Шериф". І особливо моїми хлопцями, які сьогодні зробили це чудо і продовжили наше життя в казці", - підбив підсумки переможного для своєї команди поєдинку головний тренер молдовського клубу.

"Ми будемо працювати від гри до гри. Ми не думаємо про те, що зробили щось надприродне. Ми крок за кроком будемо йти вперед, а там подивимося, куди зайдемо. Ще чотири гри, шлях довгий.

І мені і всім хлопцям хотілося б вийти в плей-оф, але як воно буде - побачимо в грудні в Україні, коли буде останній матч з донецьким "Шахтарем", - підсумував коуч "Шерифа".

Після прильоту в Тирасполь Вернидуб дав ще одне експресінтерв'ю.

У ньому, зокрема, український фахівець повідомив, що мав коротку зустріч з Андрієм Луніним, який залишився в запасі матчу на "Сантьяго Бернабеу" і який раніше виступав під керівництвом Вернидуба в "Зорі".

Наставник "Шерифа" зазначив, що саме за сприяння Луніна Лука Модрич подарував Вернидубу для його онука свою футболку.

Крім того, український фахівець ще раз згадав слова Кюйта, заявивши, що нідерландець поквапився зі словами і що "Шериф" є там, де і повинен бути, і що команда заслужила це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram