>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Юрій Вернидуб заявив про відставку після поразки "Зорі" в матчі ЛЄ (оновлено)

"Я як головний тренер відповідаю за результат. Потрібно приймати це рішення".

Юрій Вернидуб заявив про відставку після поразки "Зорі" в матчі ЛЄ (оновлено)
Фото: dynamo.kiev.ua

Головний тренер ФК "Зоря" Юрій Вернидуб після поразки від німецького "Лейпцига" в матчі плей-оф кваліфікації Ліги Європи заявив про намір покинути клуб.

Про це повідомляє прес-служба луганського клубу.

"Гарна гра була. Дуже швидко пропустили. Але знайшли в собі сили, зрівняли рахунок. Думаю, матч був хорошим і з нашого боку, і з боку "Лейпцига". Десь більше пощастило супернику. Пенальті... На розсуд судді. Мали такий самий момент у домашній грі з «Десною», коли м'яч відскочив від поля і потрапив у руку. Суддя сказав, що такі пенальті не ставляться. Тут рефері з Голландії поставив одинадцятиметровий удар. Чогось ще говорити не хочеться", - прокоментував він гру.

Вернидуб подякував команді за час, проведений у клубі.

"Я вдячний всій команді, вдячний «Зорі», за проведені в клубі 9 років. Думаю, час робити паузу. Сподіваюся, це піде на користь клубу. Я як головний тренер не виконав завдання. Ми не вийшли в груповий етап. Плюс не дуже вдалий виступ у внутрішньому чемпіонаті. Після повернення до Києва завтра зустрінуся з президентом. Думаю, ми поговоримо, і я поясню своє рішення", - заявив він.

"Чи означає це, що я йду у відставку? Думаю, що так. Я як головний тренер відповідаю за результат. Потрібно приймати це рішення. Для себе я прийняв таке рішення. Сподіваюся, що президент клубу Євген Геллер мене теж зрозуміє. Потрібна нова людина, яка стане головним тренером, яка зможе влити нову кров у клуб, в команду - і вони почнуть показувати ще кращі результати, ніж ті, яких досягали ми", - сказав Вернидуб.

Нагадаємо, "Зоря" не зуміла пробитися в груповий етап Ліги Європи, поступившись за сумою двох матчів "Лейпцигу" 0:0 і 2:3.

Оновлення. 

Сергій Рафаїлов і Юрій Вернидуб
Фото: ФК "Зоря"
Сергій Рафаїлов і Юрій Вернидуб

Можливу відставку головного тренера луганчан прокоментував генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов.

"Я до всього підходжу з позиції практики, але це не говорить про те, що не маю емоцій. Про минулі дві гри з «Брагою» і дві гри з "РБ Лейпциг" скажу те, що всі вони були по-своєму цікаві. Але ви бачили арбітраж? Так, я не сперечаюся щодо наших порушень. І пенальті справедливе, і картки. Але чому не було такої самої реакції на аналогічні порушення футболістів команд-опонентів? Чому так само жорстко не судили нашу гру французи в Запоріжжі? Так, видалення Ледньова було справедливим, і я його не обговорюю. Але ж спочатку йому наступили на руку, і арбітр мав показати жовту картку футболісту. Це дрібниці, але з дрібниць, як ви знаєте, все і складається", - зазначив Рафаїлом.

"Бюджети наших суперників в рази вищі за наш. Кажуть, гроші у футбол не грають. Так, не грають, якщо їх із самоскида висипати в центрі поля. А якщо їх грамотно інвестувати і запросити висококласного тренера і гравців, то можна сказати, що гроші грають", - додав футбольний функціонер.

Щодо заяви Вернидуба про відставку, генеральний директор клубу заявив:

"Він мені теж сказав про це, коли я увійшов в автобус. Я запропонував просто відіспатися і поговорити на свіжу голову. Я говорив з президентом і сказав, що така заява пролунала на прес-конференції. Я розумію, що від нас пішов вихід у груповий етап. Але будьмо чесні: суперник у фінансових, структурних, кадрових можливостях явно сильніший за нас. Нам було непросто, але сподіваюся, що всі наші перемоги ще попереду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram