>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Клуб НФЛ зі столиці США відмовився від своєї назви "Червоношкірі"

"Вашингтон Редскінс" оголосив про зміну назви.

Клуб НФЛ зі столиці США відмовився від своєї назви "Червоношкірі"
"Вашингтон Редскінс"

5-разовий чемпіон Національної футбольної ліги (НФЛ) "Вашингтон Редскінс" на своєму офіційному сайті опублікував заяву, в якій повідомив про зміну назви та логотипа франшизи через суспільний тиск.

Нагадаємо, активісти вважають назву "Редскінс" ("Червоношкірі") дискримінаційною щодо корінних народів Північної Америки, і керівництву клубу довелося екстрено розглядати це питання через суспільний резонанс.

"3 липня ми повідомили про початок розгляду назви команди. Цей розгляд вийшов серйозним. Частина цього процесу пов'язана з тим, що ми хотіли тримати наших спонсорів, уболівальників і громадськість у курсі того, як думаємо рухатися далі.

Сьогодні ми оголошуємо, що відмовляємося від назви Redskins і від емблеми після того, як розглянули це питання. Ден Снайдер (власник клубу, - прим. LB.ua) і тренер Рів'єра тісно співпрацюють у питанні розробки нової назви і дизайну, який сприяє зростанню гордості, традицій нашої багатої франшизи, надихне наших спонсорів, фанатів і громадськість на наступні 100 років", - йдеться в заяві "Вашингтон Редскінс".

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що команди не повинні міняти свої історичні назви. Під приціл громадськості також потрапив бейсбольний клуб "Клівленд Індіенз".

Зазначимо, свою назву - "Редскінс" - клуб отримав ще 1933 року, тоді ще представляючи Бостон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram