>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американська компанія на додачу до стадіону хоче купити і клуб "Чорноморець"

Апетити Allrise Capital зростають.

Американська компанія на додачу до стадіону хоче купити і клуб "Чорноморець"
Перспективы "Черноморца" пока туманны
Фото: od.npu.gov.ua

Американський інвестиційний фонд Allrise Capital, який викупив на аукціоні стадіон "Чорноморець", має намір придбати і сам клуб.

Про це заявив Ігор Перун, який представляє інтереси фонду.

"Я виступаю в ролі консультанта Allrise Capital щодо подальшої купівлі футбольного клубу «Чорноморець». Після перемоги на торгах мої друзі звернулися до мене з питанням, що я думаю про ідею відродження великого футболу в Одесі. Я сказав, що вона перспективна, але ось чи по кишені вам? Мені відповіли ствердно, після чого виникла необхідність зустрітися з президентом «Чорноморця» Леонідом Клімовим і обговорити цю тему - чи то покупка, чи то інвестування. Словом, розглянути варіанти розвитку футбольного клубу", - цитує однофамільця бога-громовержця в слов'янській міфології UA-Football.

За словами Перуна, зустріч з представником президента "Чорноморця" вже відбулася.

"Так що тепер усе в цьому питанні залежить лише від рішення і відповіді Клімова (президент клубу Леонід Клімов, - прим. LB.UA).

При цьому Перун розповів, які конкретні задумки існують з приводу повернення великого футболу в Одесу.

"Одним з варіантів могло стати створення нового клубу - наприклад, зареєструвати в Одесі умовний "Харчовик", який свого часу захищав кольори міста в чемпіонаті СРСР і був далеким попередником нинішнього "Чорноморця". Я запропонував назвати команду СК "Одеса" і під такою назвою на своєму стадіоні заявитися в Другу лігу. А потім через кілька сезонів, пройшовши через лігу Першу, зайняти місце в класі найсильніших. Але представники компанії цей варіант категорично відкинули, оскільки, глибоко вивчивши питання, були переконані: клуб з такою історією ховати в жодному випадку не можна. Вони готові працювати тільки з дотриманням спортивних принципів. Їх не цікавлять ніякі злиття або купівля місця в Прем'єр-лізі. У разі придбання клубу, нові власники налаштовані зробити все можливе, щоб вивести його на найвищий рівень. У цих людей доволі чітка і принципова позиція: назва "Чорноморець" має неодмінно зберегтися, а команда повинна в чесній боротьбі за спортивним принципом перейти з Першої ліги в Прем'єр-лігу", - акцентував представник фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram