>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Аякс" розірвав контракт з футболістом, який більше року провів у комі

Абдельхакім Нурі у 2017 році після нещасного випадку на футбольному полі був введений у стан штучної коми.

"Аякс" розірвав контракт з футболістом, який більше року провів у комі
Абдельхак Нури
Фото: EPA/UPG

"Аякс" офіційно розірвав контракт із півзахисником Абдельхакімом Нурі, повідомляє De Telegraaf.

Контракт 22-річного Нурі, який володіє нідерландським і марокканським громадянством, з амстердамським клубом закінчувався в червні 2020 року, тому, якби клуб не зробив офіційну дію, він би автоматично продовжувався на колишніх умовах.

Нагадаємо, 8 липня 2017 року в австрійському Інсбруку під час товариського матчу з німецьким "Вердером" Абдельхакім знепритомнів на полі.

Він був госпіталізований на вертольоті в місцеву лікарню, де ввечері того ж дня був введений в стан штучної коми. 9 липня пресслужба "Аякса" заявила, що причиною втрати свідомості футболіста стала серцева аритмія.

Пізніше було оголошено, що у Нурі діагностовано необоротне ушкодження мозку. Дослідження показали, що більша частина його мозку не функціонує і шанси на відновлення найважливіших функцій мозку дорівнюють нулю.

Однак, в серпні 2018 року Абдельхакім вийшов з коми. Він уже впізнає близьких і може спілкуватися з ними. Водночас його тіло все ще не рухається, тільки голова, але іноді він з допомогою родичів і медперсоналу встає з ліжка, щоб сидіти в інвалідному візку.

"Аякс" виплачував зарплату Нурі відтоді, як футболіст переніс серцевий напад.

Амстердамський клуб підтримує зв'язок з родиною Нурі і сподівається знайти рішення, яке влаштувало б усі сторони.

Нурі відіграв за першу команду "Аяксу" в 9 матчах. Він є вихованцем клубу і був кращим гравцем другого дивізіону Нідерландів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram