>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА переніс Євро-2020 (оновлено)

Турнір відбудеться у 2021 році.

Фото: A Bola

Сьогодні УЄФА зі штаб-квартири у швейцарському Ньоні проводить відеосаміт з асоціаціями-членами, представниками клубів і гравців.

У результаті першої з трьох конференц-консультацій було вироблено рішення про перенесення Євро-2020 на літо наступного року, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

Оновлення. Нові дати проведення чемпіонату Європи - з 11 червня по 11 липня 2021 року.

Востаннє ЧС або ЧЄ переносили через Другу світову війну.

При цьому вперше чемпіонат Європи або Чемпіонат світу пройде в непарний рік.

Після першого раунду відеоконференції було вироблено рішення про створення двох робочих груп, які працюватимуть над подальшим календарем Ліги чемпіонів і Ліги Європи, а також фінансовими питаннями.

УЄФА розглядає варіант, при якому ЛЧ і ЛЄ на етапах півфіналів і фіналів можуть бути дограні впродовж чотирьох днів у Стамбулі та Гданську відповідно, за прикладом баскетбольного "Фіналу чотирьох".

При цьому наразі не уточнюють формату проведення матчів 1/8 фіналу і чвертьфіналів.

Окрім того, УЄФА визначив, що національні чемпіонати-2019/20 повинні бути завершені до літа (якщо дозволить еволюція коронавірусу).

Нагадаємо, в фінальну частину Євро-2020 пробилася і збірна України. Суперниками команди Андрія Шевченка по групі С стали збірні Нідерландів та Австрії. Третій суперник визначиться після плей-оф Ліги націй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram