>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гран-прі у Формулі-1 уперше в історії пройде без уболівальників

"Здоров'я та безпека вболівальників Формули-1, сімей і всієї спільноти мають першорядне значення".

Гран-прі у Формулі-1 уперше в історії пройде без уболівальників
Гран-При Бахрейна
Фото: Skysports.com

Організатори другого етапу сезону Формули-1 Гран-прі Бахрейну вирішили провести змагання без уболівальників, повідомляє f1news.ru.

Це буде перший випадок в історії "Королівських гонок".

Скептики звинувачують керівництво Формули-1 у тому, що, незважаючи на спалах коронавірусу, чемпіонат світу стартує - перенесено тільки китайський етап. У Формулі 1 відповіли офіційною заявою.

"Здоров'я та безпека вболівальників Формули-1, сімей і всієї спільноти мають першорядне значення. У зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 і його впливом на світову спільноту у Формулі-1 ведуть постійний діалог з промоутерами, урядами й органами охорони здоров'я, щоб забезпечити безпеку в спорті і навколо нього.

У Формулі-1 використовують науковий підхід до спалаху коронавірусу, щоб реалізувати всі необхідні заходи для мінімізації ризику та захисту персоналу.

У Бахрейні вирішили допустити на Гран-прі цього року тільки учасників, що є частиною комплексу попереджувальних заходів для запобігання розвитку вірусу", - цитує пресслужбу Ф-1 видання.

Сезон стартує в Австралії 12 березня, і організатори австралійського Гран-прі запевнили, що гонка відбудеться у звичайному режимі з глядачами. Глобальна епідемія коронавірусу не загрожує проведенню австралійських змагань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram