>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шевченко просив змінити календар і регламент решти чемпіонату Української прем'єр-ліги

Клуби на це не погодилися.

Шевченко просив змінити календар і регламент решти чемпіонату Української прем'єр-ліги
Андрей Шевченко
Фото: ffu.ua

Українська прем'єр-ліга направила в клуби Favbet Ліги запит, щоб дізнатися їхню думку про можливу зміну регламенту і плану-календаря для більш раннього завершення чемпіонату України в інтересах національної команди України перед Євро-2020, повідомляє sportarena.com.

При цьому планувалося скасувати матчі плей-оф Ліги Європи, прописані в українському плані-календарі на 28 і 31 травня.

Зазначимо, в мінітурнірі плей-оф, у якому візьмуть участь чотири клуби Favbet Ліги, які посіли з 4 по 7 місце, буде розіграно путівку в ЛЄ.

Однак тренерський штаб Андрія Шевченка запланував провести перед Євро-2020 два спаринги – орієнтовно 2 і 7 червня, після чого мав вирушити на місце постійної дислокації збірної під час Євро в Бухаресті.

Тож через матчі плей-оф виникав ризик утратити на тиждень підготовки (як мінімум) кандидатів у збірну України з "Динамо", "Олександрії" і "Зорі": Віталія Миколенка, Віктора Циганкова, Дениса Бойка, Юрія Паньківа, Олександра Караваєва, Артема Шабанова, Сергія Сидорчука, Віталія Буяльського, Володимира Шепелєва, Дмитра Іванисеню, Миколу Шапаренка і т.д.

У зв'язку із цим в УПЛ і надійшла пропозиція про скасування матчів плей-оф, на що клуби Favbet Ліги відреагували негативно.

У результаті прийнято рішення залишити чинним регламент проведення чемпіонату України, але зробити його календарне коригування - матчі плей-оф Ліги Європи змістити з 28 і 31 травня на 20 і 24 травня відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram